Met onze webwinkel proberen wij bij te dragen aan meer duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Als kleine onderneming doen wij dat op de volgende manieren:

Inkoop
Veel van de artikelen die in onze webwinkel worden aangeboden kopen wij in bij kringloopwinkels zonder winstdoelstelling, zoals de winkels van het Leger des Heils, het Rode Kruis, kerkelijke organisaties en andere liefdadigheidsinstellingen waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat, zoals armoedebestrijding en financiële hulp in conflictgebieden. Deze winkels worden vaak gerund door vrijwilligers en/of medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Verkoop
Al het serviesgoed dat wij verkopen is tweedehands en dus gebruikt. Met de verkoop hiervan krijgt het servies, dankzij de hoge kwaliteit van de oorspronkelijke productie, een tweede of derde leven waarmee het een langere levensduur krijgt en wordt voorkomen dat het op de afvalberg terechtkomt.

Verpakking
Met het oog op het milieu worden alle bestellingen verpakt in biobased noppenfolie voorzien van het 'I'm Green'-keurmerk, biologisch afbreekbare opvulchips gemaakt van plantaardig zetmeel en worden ze verzonden in milieuvriendelijk geproduceerde kartonnen dozen. Bovendien proberen wij bestellingen zo compact mogelijk te verpakken om overtollig afval te voorkomen, maar zorgen wij er tegelijkertijd voor dat de vaak breekbare items voldoende beschermd en heel bij u aankomen. 

© 2014 - 2024 Norden design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel