Twee mannen verdienen de meeste lof voor de oprichting van Noorwegen's enige porseleinfabriek in Porsgrund in 1885: Johan Jeremiassen, die voldoende vertrouwen in zijn eigen ideeën had om zijn aanzienlijke vermogen in de onderneming te investeren, en Carl Maria Bauer, technisch expert en porseleinspecialist die met zijn professionele expertise verantwoordelijk was voor de bouw van de fabriek en de productie in de eerste cruciale jaren. De eerste serie porselein ging op 10 februari 1887 de oven in.

Tegenwoordig houdt Porsgrund de traditie in ere als erfgenaam van het kostbare culturele erfgoed. De producten van Porsgrund weerspiegelen de stilistische ontwikkeling van de afgelopen eeuw met ontwerpen van vele beroemde Noorse kunstenaars en ontwerpers die in opdracht van de fabriek werkten.

Al meer dan 120 jaar richt het bedrijf zich op de productie van prestigieuze producten van de allerhoogste kwaliteit en geniet het een uitstekende reputatie op het gebied van design, kwaliteit en vakmanschap. Veel van de producten zijn inmiddels historische kunstvoorwerpen of dierbare erfstukken geworden. 

Porsgrunds Porselænsfabrik AS bestaat nog steeds en maakt, samen met zusterbedrijven Hadeland Glassverk en Christiania Glasmagasin, deel uit van de 3 Norske AS groep.

 

© 2014 - 2024 Norden design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel